Дънна платка MSI X58 PRO 1366

140.00лв.
Производител:
Модел: X58 PRO
Наличност: 1 бр.
Състояние: използван

Описание на продукта

MSI X58 PRO е дънна платка, проектирана за работа с процесори Intel, която използва сокет LGA 1366. Дънната платка е базирана на чипсета X58, който поддържа процесорите Intel Core i7 и Xeon 5600/3600. Дъно MSI X58 PRO поддържа три канална DDR3 памет и има няколко разширителни слота – 3 слота PCI Express 2.0 x16, 2 слота PCI Express x1 и 2 слота PCI. Освен това дънната платка поддържа CrossFire и SLI multi-GPU. В допълнение, дънна платка MSI X58 PRO предлага възможност за свързване на няколко хард диска чрез 6 порта SATA и 1 порт eSATA. Дъно MSI X58 PRO разполага с Gigabit Ethernet, няколко USB 2.0 порта и аудио портове.


MSI X58 Pro е популярна дънна платка за овърклок ентусиастите, благодарение на своите характеристики и възможности за стабилен овърклок. Чипсетът X58 поддържа процесори Intel Core i7, Intel Xeon и осигурява поддръжка на триканална DDR3 памет за висока производителност.

Една от отличителните характеристики на X58 Pro е неговият режим Turbo, който позволява бърз и лесен овърклок. Този режим може да се активира през BIOS или чрез включения софтуер MSI Control Center и осигурява значително повишаване на производителността само с няколко кликвания.

Друг ключов фактор за овърклок на X58 Pro е нейната система за захранване. Дънната платка разполага с 8-фазен дизайн на захранването и висококачествени компоненти, като например всички твърди кондензатори и дросели с феритни ядра, които осигуряват стабилно захранване дори при овърклок. Това помага да се предотвратят сривове или други проблеми със стабилността, които могат да възникнат при овърклок с нискокачествено захранване.

X58 Pro предоставя и няколко разширени опции за овърклок, като например регулируеми контроли на напрежението, настройки на множителя на процесора и BCLK и регулируеми опции за синхронизация на паметта. Тези опции позволяват на потребителите да настроят фино настройките си за овърклок, за да извлекат максимална производителност от своя хардуер.

Характеристики

  • Сокет 1366
  • Чипсет X58
  • Формат ATX
  • Тип RAM памет DDR3
  • Брой RAM слотове 6
  • Максимална RAM 24 GB
  • Задна планка (backplate) налична
Дънна платка MSI X58 PRO 1366

Дънна платка MSI X58 PRO 1366

140.00лв.