Видео карти

Разгледай

Видео карта NVIDIA Quadro M4000

215.00лв.

NVIDIA Quadro M4000 е висококачествена видеокарта, която е специално проектирана за професионални приложения, като 3D моделиране, архитектура, инженеринг и мултимедийно производство. Тази видеокарта предоставя изключителна производителност, която позволява на потребителите да работят с големи файлове и да извършват сложни задачи.Quadro M4000 има 8G..

Разгледай
Разгледай
Разгледай
Разгледай
Разгледай
Разгледай
Разгледай
-50%
Разгледай

Видео карта AMD FirePro V4900

50.00лв. 100.00лв.

..

Разгледай
Разгледай
Разгледай
Няма наличност
Разгледай

Видео карта NVIDIA Quadro M5000

320.00лв.

NVIDIA Quadro M5000 е висококачествена видеокарта, която е специално проектирана за професионални приложения, като 3D моделиране, архитектура, инженеринг и мултимедийно производство. Тази видеокарта предоставя изключителна производителност, която позволява на потребителите да работят с големи файлове и да извършват сложни задачи.Quadro M5000 има 8G..

Няма наличност
Разгледай
Показани 1 от 14 | 14 (1 Страници)

Видеокартата, позната още като графичен процесор или GPU, е компонент от изключителна важност в съвременните компютри. Той е отговорен за създаването и предаването на изображения, анимации и видео. За разлика от централния процесор (CPU), който обработва широк набор от изчислителни задачи, видео картата е оптимизирана за паралелна обработка. Това я прави особено ефективна при справяне със сложни графични изчисления за различни приложения - от игри и графичен дизайн до научни симулации и машинно обучение.

Ключови компоненти
Брой ядра: Съвременните графични процесори се състоят от хиляди малки процесорни ядра, които работят заедно, за да извършват паралелни операции. Колкото повече ядра има видеокартата, толкова по-добре може да се справи със сложни графични задачи.
RAM (VRAM) е специална памет, използвана от видеокартата за съхраняване на текстури, кадрови буфери и други графични данни. Повече VRAM позволява текстури с по-висока разделителна способност и по-плавна производителност в приложения с голямо търсене.
Тактова честота: Измерена в мегахерци (MHz) или гигахерци (GHz), тактовата честота определя колко бързо GPU може да обработва информация. По-високите тактови честоти обикновено водят до по-добра производителност.
TDP показва количеството топлина, генерирано от видеокартата, което трябва да бъде разсеяно от охладителната система. Колкото по-мощна е видеокартата, толкова по-високи са стойностите на TDP, което от своя страна изисква по-добро охлаждане.

Видове графични процесори
Интегрирани графични процесори: Вградени в процесора, интегрираните графични процесори споделят памет с него, и са подходящи за ежедневни задачи и леки игри. Те са рентабилни, но им липсва мощността на специализираните графични процесори.
Специализирани графични процесори: Това са отделни видео карти, инсталирани в PCIe слота на дънната платка, предлагащи висока производителност за игри, професионален дизайн и изчислителни задачи. Те идват със собствена VRAM и охладителни системи.
Графични процесори за работни станции: Проектирани за професионални среди, тези графични процесори са оптимизирани за CAD, 3D изобразяване и редактиране на видео, като предлагат подобрена прецизност и стабилност.

Избор на правилната видео карта
Игри: За геймърите високия FPS и потапящата графика са от решаващо значение. Търсете графични процесори с голям брой ядра и достатъчно VRAM.
Създаване на съдържание: За редактиране на видео, 3D изображения и графичен дизайн помислете за GPU с висока VRAM, много CUDA ядра и оптимизирани драйвери.
Машинно обучение: Графичните процесори са от съществено значение за обучаване и изпълнение на модели за машинно обучение. Графичните процесори на NVIDIA с ядра Tensor и ROCm платформата на AMD осигуряват значително ускорение за тези задачи.
Обща употреба: Интегрираните графични процесори обикновено са достатъчни за ежедневна работа с компютър, включително сърфиране в мрежата,. Те предлагат добър баланс между производителност и ефективност.

В PCP.BG можете да намерите видео карта от NVIDIA (GeForce, GT, GTX, TITAN, RTX или Quadro), AMD (HD, R5, R7, R9, RX или FirePro) и Intel (ARC).